ورود / ثبت نام

HOMEX

بازسازی گالری رستوران مکعب سفید

5/5

آلدو روسی: “معماری باید به گونه‌ای باشد که بتواند عملکردهای مختلفی را در برگیرد.”
نورپردازی این مکعب سفید در سه مرحله انجام شده است: مرحله اول، تامین نور کافی موضعی برای کاربران با تعبیه منبع نور در بالای هر میز، مرحله دوم، نورپردازی مکعب سفید مرکزی، مرحله سوم، نورپردازی دیوارهای کناری برای تفکیک و خواناتر کردن حجم مکعب سفید مرکزی و جداسازی دیوارها از سقف. با ترکیب و تنظیم شدت نورها، می‌توان نورپردازی‌های متنوعی را در ساعات مختلف روز و شب ایجاد کرد.

rec 49 a

موضوع اصلی در طراحی مکعب سفید، چگونگی پرداختن به فضا و معماری، به جای پرداختن به موضوع فرعی دکوراسیون و چیدمان بوده است. در واقع، سوال اصلی طراحان این بود که معماری فضای رستوران چگونه می‌تواند به مخاطب در دست‌یابی به تجربه فضایی متفاوت یاری رساند. در نتیجه انجام بررسی‌ها در یافتن پاسخ این سوال، به جای آغاز فرایند طراحی از خود بنا، از پتانسیل کارفرما که خود از مجموعه‌داران آثار هنری بود، استفاده شد. نتیجه این رویکرد، طراحی یک گالری بود؛ یعنی آیا می‌توان فضای معماری محدود رستوران را به گونه‌ای ساماندهی کرد که یک گالری هنری نیز باشد.
معمار: ترادیسی معماری پارس (مهدی بخشی‌زاده)
موقعیت: تهران، ایران (شهرک غرب، مجتمع تجاری گلستان، طبقه دوم)
تاریخ: 1391
مساحت: 93 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقایان حسن عابدی و علی صدرایی
تیم پروژه: نوید صدر، گلناز بهرامی
جوایز: رتبه سوم ﮔﺮوه بازسازی جایزه ﻣﻌﻤﺎر 1392

rec 49 c
نکته اساسی در طراحی گالری، آزاد کردن سطوح دیوارها، برای نمایش آثار هنری است. نتیجه این بررسی‌ها، دست‌یابی به یک دیاگرام فضایی برای سامان‌دهی فضای رستوران و گالری در کنار یکدیگر است، به گونه‌ای که فضاهای خدماتی (رستوران) در مرکز فضا و با فاصله از همه سطوح و سقف، به صورت نیمه‌معلق قرار گرفته باشد. بدین‌ترتیب، محدوده کشیده پروژه به دو قسمت مساوی در طرفین، یکی در سمت راهرو ورودی و دیگری در طرف حیاط مرکزی تقسیم می‌شود. با باز شدن فضای آشپزخانه از سه طرف، نور طبیعی از سالن سمت حیاط به سالنی که در طرف راهرو است، نفوذ می‌کند و همچنین به گردش هوا و سهولت در رفت‌وآمد مشتریان و خدمه کمک می‌کند. دو راهرو کناری در دو سمت توده اصلی، یعنی آشپزخانه، وظیقه ایجاد ارتباط دو سالن را بر عهده دارند. ارتفاع بلند این فضا امکان کوتاه‌تر کردن سقف آشپزخانه و در نتیجه جدا شدن کامل آن از سقف و کناره‌ها را فراهم می‌کند و این آشپزخانه در مرکز رستوران، به صورت مکعبی نیمه‌معلق خودنمایی می‌کند. دو کانتر در دو سمت آشپزخانه و در دو جهت مخالف، به منظور سرویس‌دهی بهتر به مراجعین در دو سالن تعبیه شده است.

rec 49 d

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد.

rec 11 a

بازسازی غاری به عنوان خانه

در انگلیس غارهای زیادی وجود دارد که در زمان های قدیم انسان ها این غار ها را برای محافظات جان خودشان از جنگ ها ایجاد

land 8 a

طراحی روگاردن/ بام باغ

یک ایده برای طراحی روف گاردن به همراه پلان در این بخش قصد داریم نگاهی به طراحی یک روف گاردن روی پشت بام یکی از ساختمان