بازسازی رستوران لومنز

امتیاز کاربران

ستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره فعالستاره غیر فعال
 

مطابق با هر پروسه معماری، تعریف استراتژی و مسیر طراحی از مهم‌ترین و اولین اقدامات طراحی است. همچنین توجه به موقعیت بنا و بستر شهری و گذشته آن، بخش دیگری از عناصر کلیدی طراحی است.

با توجه به اینکه رستوران لومنز در میدان چیذر تهران قرار دارد، می‌توان گفت بافت قدیمی به همراه خانه‌هایی برگرفته از معماری گذشته تهران و فضای سبز اندکی که نشان از گذشته زیبای این منطقه دارد، مهم‌ترین عامل تاثیرگذار در این بستر است. از این‌رو، مسیر ابتدایی طراحی برrec2 98 a مبنای استفاده از خطوط و هندسه معماری ایرانی آغاز شد، ولی توجه اصلی بر آن بود که ژن اصلی معماری ایرانی با فرم‌های سیال آن، هدف ما باشد. همچنین کانسپت اولیه کارفرما ایجاد فضای رستوران در کنار تکنولوژی‌های جدید، نظیر استفاده از واقعیت مجازی (VR) بود که ما را بر آن داشت تا ارتباط فرمی و محتوایی با این هدف برقرار کنیم.
ابتدا به ساکن، ورودی رستوران را مشابه استراتژی خانه‌های درون‌گرای ایرانی در نظر گرفتیم؛ ارتباط ورودی با سالن اصلی از طریق یک دالان هفت‌متری میسر می‌شود که بعد از واردشدن به داخل دالان، فضا به تدریج برای بیننده شفاف و قابل درک می‌شود. در قسمت انتهایی سالن نیز فضای کافی‌شاپ و VR تعبیه شده، همانند فضای خانه‌های ایرانی که تاکید فراوان برقسمت شاه‌نشین خانه است.

rec2 98 b
به منظور تاکید بر ترکیب معماری ایرانی و فضای مجازی، برآن شدیم تا فرم سقف در برخی نقاط با کف و مبلمان ارتباط مستقیم برقرار کند و در سایر موارد، احساس معلق‌بودن را به بیننده القا کند که البته این هدف با استفاده از رنگ مشکی در سقف به سرانجام رسید. در واقع، ایجاد حس بی‌وزنی برگرفته از سناریوی اصلی برند، به قسمت معماری وارد شد و همانند ترکیب عناصر متضاد در واقعیت مجازی، ما را به سمت ایجاد فضایی هم‌سو با عبارت وزن و بی‌وزنی سوق داد.
در پروسه طراحی سعی بر آن بود تا فضا به صورت یکپارچه شکل بگیرد و عنصر الحاقی نداشته باشد و در صورت اضافه‌شدن، با کنتراست حداکثری نمایش داده شود تا هم بیننده فرمی سیال و یکدست را ببیند و هم این فرم بتواند نیازهای اساسی فضا، نظیر محل نورپردازی را در دل خود ایجاد کند تا در کنار یکدیگر فرمی یکدست را به وجود آورند. همچنین کف فضا با استفاده از طرح نقوش معماری سنتی ایرانی، ولی در قالب محتوای برند و طراحی معماری (سفید و مشکی) پوشش داده شده است.

rec2 98 c
معمار: گروه معماری کانی‌سواران (محمد کانی‌سواران)
موقعیت: تهران، ایران
تاریخ: 1396
مساحت: 300 مترمربع
وضعیت: ساخته‌شده
کارفرما: آقای ایزدی
همکاران طراحی: مجید کانی‌سواران، سیدمحسن فاطمی
سازه (مقاوم‌سازی): خانم ایزدی
مشاور نورپردازی: شرکت فاد
برندینگ: گل‌نسا متحد
عکس: استودیو دید
جوایز: رتبه دوم گروه بازسازی ساختمان‌های عمومی کوچک‌مقیاس یازدهمین جایزه معماری و معماری داخلی ایران (1397)

نوشتن دیدگاه


تصویر امنیتی
تصویر امنیتی جدید